3 av de mest populära kristallerna och deras egenskaper

Kristaller och stenar är populärare än någonsin. De finns i många olika former, till exempel kristallsmycken. Några av de vanligaste stenarna är agat, turmalin och rökkvarts. Dessa stenar har olika egenskaper och krafter som hjälper oss i vardagen. Låt oss ta en närmare titt på tre av de mest populära kristallerna och deras egenskaper.

Agat

Agat är en blek till medelfärgad halvädelsten som kommer från kvartsfamiljen. Den finns över hela världen och finns i en mängd olika färger, bland annat vit, brun, rosa, lila, blå och röd. Agat är känd för sin förmåga att jorda och balansera ens energifält. Det är en sten för styrka och mod. Den kan också hjälpa till att lugna rädslor och ångest.

Turmalin

Turmalin är en halvädelsten som finns i en mängd olika färger, bland annat svart, grön, rosa, blå, röd, orange, gul, brun och violett. Den finns över hela världen, men vanligast i Brasilien. Turmalin är känd för sin förmåga att rensa och rena ens energifält. Den kan också hjälpa till att skingra negativa tankar och känslor. Turmalin är också en bra sten för skydd mot negativa energier.

Rökkvarts

Rökkvarts är en mörkbrun till svart halvädelsten som kommer från kvartsfamiljen. Den finns över hela världen men vanligast i Australien, Brasilien och Schweiz. Rökkvarts är känd för sin förmåga att jorda och skydda ens energifält. Den kan också hjälpa till att omvandla negativ energi till positiv energi. Rökkvarts är också en bra sten för att lindra stress och minska ångest

Kristaller och stenar blir alltmer populära på grund av deras förmåga att hjälpa oss i vår vardag. De tre mest populära kristallerna är agat, turmalin och rökkvarts. Varje kristall har olika egenskaper som kan hjälpa till med saker som stresslindring, minskad ångest, att skingra negativa tankar eller känslor, rensning och rening av vårt energifält, skydd mot negativa energier eller att jorda oss. Gör lite forskning för att se vilken kristall som kan vara rätt för dig!