Gummimattor som är ergonomiska för ett stående arbete

Bättre hållning med ergonomisk ståmatta och ergonomiska gummimattor

Att sitta vid ett skrivbord skapar inte rörelse som att arbeta stående på en ergonomisk ståmatta eller gummimatta kan göra. Kombinerar du ditt stående och varierande kontorsarbete med rörelsemoment så kan det vara avgörande för din hälsa på lång sikt.

Även om du inte är påverkad av någon folksjukdom idag som övervikt, diabetes typ-2 eller har ont i leder och värk så kan du över tid drabbas av något av detta om du inte aktiverar kroppen. Allt handlar om måttlighet, det behöver inte vara stora steg i början.

I det flesta fall krävs det mer en hävning uppåt från skrivbordsstolen och ett enkelt knapptryck på ett höj och sänkbart skrivbord, så har du gjort en förändring som kan ge dig många hälsofördelar. Det kan tyckas enkelt men det har visat sig att 1 procent av Sveriges befolkning inte når målet om att vara aktiv mer än 30 minuter om dagen.

Ergonomiska ståmattor skapar möjligheten till ökad rörlighet

Använder du däremot ett ställbart skrivbord och en bra ergonomisk ståmatta eller en ergonomisk gummimatta så kommer du få en bättre hållning, öka din koncentrationsförmåga och du hjälper din hälsa genom att minska risken för framtida ohälsa. Efter en stunds stående arbete så kommer du känna hur viljan att röra dig ökar.

Arbeta stående på en ergonomisk ståmatta för kontoret och du kommer se skillnad i din hållning

Du kommer efter en tid lägga lite tid på lunchpromenader, delta i yogapasset eller det där kontorsgympapasset eller kanske till och med börjar med någon rolig aktivitet som du tycker om på friheten som innehåller mer rörelse. Många säger att dem skulle vilja börja dansa och känna glädjen i dansen men dem vågar inte ta steget.

Att våga handlar egentligen bara om att resa sig upp och ta till vara på möjligheten. Det kan kännas ansträngande i början men bestäm dig för att du är en persona som står upp och arbetar och se till att nöta ut din ergonomiska ståmatta om du kan.

Att sätta personliga mål och hålla dem kan vara svårt men sätt någon form av delmål så kommer du garanterat att lyckas.