Hur väljer jag rätt tyngdtäcke

Tyngdtäcke från 4 Living hos interiorsavenyn.se

Fördelar med att använda ett tyngdtäcke

När du har svårt att sova kan det ibland röra sig om att du har ett alldeles för lätt, eller för tunt och inte sluter sig kring kroppen. Det brukar istället vara att du vänder och vrider på dig och på så sätt sover väldigt ytligt. När du använder ett tyngdtäcke så kommer du känna att tyngden av täcket sluter sig kring dig och din kropp fokuserar inte lika mycket på att justera detta under natten.

När du sover med ett tyngdtäcke så frigörs även dina må-bra hormoner som seratonin och oxytocin, samt sänker samtidigt stresshormonet kortisol. Total gör detta att blodtrycket sjunker och hela du kommer känna dig både lugnare och det ger dig en skön och trygg känsla när du sover. Du får nästan samma känsla som när du är på massage. Efter en härlig helkroppsmassage brukar det även vara många som faktiskt somnar en liten stund, både under och efter massagen.

Hur påverkar ett tyngdtäcke sömnen

Använder du ett tyngdtäcke så kan detta faktiskt hjälpa dig minska dina sömnproblem, dämpa oro, ångest och stress, lindra värk och smärta. Det kan kännas som att det inte ger någon verkan de första nätterna eller så kan tyngden ibland vara ovan. Detta kommer dock att ge med sig efter ett tag och du kommer istället märka skillnad de gånger du sover, utan ditt nya tyngdtäcke från 4Livings produktserie.

Oftast är detta dock inte ett problem då sömnproblem ofta kan vara relaterade till din vanliga sovmiljön eller på stället där du normalt brukar spendera din sovtid på. Som exempelvis när du bor på hotell, där du ofta kan behöva vänja sig vid att sova i hotellets säng. Eller du kanske sover de bästa av nätter, beroende på dagens aktiviteter. Detta brukar ofta bero på skillnaden mellan olika sängtyper och kvalitét på dessa men gemensamt så brukar detta vara svårare just första natten och då kan det vara lite extra skönt att ha sitt tyngdtäcke med sig.

interioravenyn.se finner du täcken från 4Living som finns i felar olika viktklasser på sina och det finns tyngdtäcken mellan 3- 9 kg. Du kan välja ett täcke för enklare sömnproblem som är ca 15- 20 procent av din egna kroppsvikt och vid större besvär bör du istället välja mellan 20- 25 procent.