Lär dig mer om kvinnohälsa

Yogalärarutbilningar och yogakurser för hos hormonyyoga.org

Hälsofördelar med att utöva yoga

När du utövar Yoga vinner du många hälsofördelar, du lär dig andas på ett bra sätt och använder hela kroppen och på så sätt skapar du bättre förutsättningar i livet för din allmänna hälsa.

Genom att utöva yoga så kommer du kunna hantera stress bättre, skapa ett bättre psykisk mående och du kommer få en bättre balans i livet. Du ger även kroppen möjligheten att återhämta sig genom bättre sömn.

Vad händer i kroppen när jag utövar yoga?

Det finns studier på att yoga och annan fysisk träning kan sänka hjärtfrekvensen, andningshastigheten, blodtrycket men även hjälpa till för att minska på oro och motverka depression.

Hur just dina hälsofördelar kommer att visa sig är något som styrs av hur frekvent du utövar yoga men även vilka andra fysiska aktiviteter du utför.

Utför Yoga på din nivå

Det finns många olika typer av yoga men även flera olika nivåer. På så sätt är yoga väldigt intressant, då det går att välja en nivå som passar utifrån sina egna förutsättningar eller vilket behov man har.

Ta steget från yoga utövare till yogalärare

Utöver att gå på yogaklasser så brukar många inbitna yogautövare söka sig till att gå olika fördjupningskurser, delta i workshops eller till och med åka iväg för att fokusera enbart på sin yogautövning på ett yoga retreat.

Olika typer av yogakurser och yogautbildningar

Det finns många olika typer av kurser som kan lära dig mer om kvinnohälsa som exempelvis klimakterieyoga, hormonbalansyoga och medicinsk yoga.

Det kan även vara som så att du under din graviditet vill fortsätta utföra yoga på ett säkert sätt. Du finner du även flera olika yogainstruktörsutbildningar och yogalärarutbildningar på hormonyyoga.org.

På så sätt kan du gå från deltagare i yogaklasser till att lära ut och få möjligheten att låta andra ta del av alla hälsofördelar med yoga.

Bli en del av ett stort yogalärarnätverk

Efter lärarutbildningen på hormonyyoga.org kan du bli en del av ett över 700 personers stort nätverk av yogalärare, som skapar ett trevligt erfarenhetsutbyte genom olika online- och fysiska nätverksträffar genom så kallade yogaretreats.