Sommarkollon och roliga aktiviteter för funktionsnedsatta barn och ungdomar

Assistansbolaget VH assistans har varit med länge i branschen och är idag ett av landets största. VH assistans arbetar med ungdomar, vuxna och barn med funktionsnedsättning.

Som barn med funktionsnedsättning kan det vara svårt att leva som alla andra barn. Detta vill VH assistans ändra på genom att anordna vardagsäventyr, resor, skidskolor, läger, träning och mycket mer för alla barn med funktionshinder. Alla barn har samma behov, men förutsättningarna kan se olika ut. Alla barn är välkomna och aktiviteterna är anpassade till alla och det sker inga särlösningar.

VH assistans läger och kollon

VH assistans har lång erfarenhet av att anordna sommarkollon för både barn och ungdomar. Under flera års tid har VH assistans utvecklat ett koncept som passar för alla barn och ungdomar som passar vare sig de har ett funktionshinder eller inte. På deras årliga kollon utanför Lycksele i Norrland har de spenderat flera dagar i Vilda västern och allt som hör till. De har även anordnat äventyrskollon i Falun med fiske och uteliv, samt ridit och seglat i Stockholm. Listan av aktiviteter är lång och det tillkommer ständigt nya.

Om Veronica Hedenmark

Veronica Hedenmark

Veronica Hedenmark föddes med benskörhet och sedan 1997 driver hon assistansbolaget VH assistans. Som 19 åring och precis när hon gått ut gymnasiet fick Veronica reda på att försäkringskassan ville förtidspensionera henne. Detta lade grunden till starten av VH assistans som idag är ett företag med över 1000 anställda från norr till söder. Veronica arbetar vid sidan om företaget som debattör och föreläsare, där hon delar med sig om sina erfarenheter och rättigheter gällande funktionshinder.