Allt du behöver veta om bröstförstoring

Om du funderar på att göra en bröstförstoring finns det några saker du bör veta först. Bröstförstoring är ett kirurgiskt ingrepp som används för att öka bröstens storlek och form. Det kan också användas för att återställa volym som gått förlorad på grund av viktminskning eller graviditet. I den här artikeln kommer vi att dela upp vad du behöver veta om processen och återhämtningen så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

Vad händer under operationen?

Bröstförstoring görs vanligtvis med antingen saltlösning eller silikonimplantat. Vilken typ av implantat som passar dig bäst beror på din kroppsstorlek, befintlig bröstvävnad och önskat utseende. Under ingreppet kommer din kirurg att göra ett snitt i ett av tre områden: runt bröstvårtan, under armen eller i vecket under bröstet. När de har gjort snittet kommer de att skapa en ficka för varje implantat. Implantaten sätts sedan in och placeras innan de fästs på plats med suturer. Beroende på det önskade resultatet kan din kirurg också utföra ytterligare ingrepp som till exempel ett bröstlyft eller fettöverföring under samma operation.

Återhämtning från operationen

Det är viktigt att förstå att alla återhämtar sig från en operation på olika sätt, men de flesta behöver minst en veckas ledighet efter ingreppet för att vila och läka ordentligt. Du bör förvänta dig en viss svullnad efter operationen som kan ta veckor eller till och med månader att avta helt. Din läkare kan föreslå att du bär en behå dygnet runt under denna tid för att bättre stödja din nya form medan den läker. De kan också ge dig specifika instruktioner om duschning och aktivitetsnivåer under denna tid samt mediciner som kan hjälpa till att hantera eventuella obehag som upplevs under läkningsprocessen.

Uppföljning med din kirurg

Återhämtningsperioden för bröstförstoring är långvarig och kräver tålamod, men det är viktigt att du följer med på alla uppföljningsmöten som har planerats med din kirurg för att säkerställa att korrekt läkning har skett efter ingreppet. Detta kommer också att ge både dig och din läkare en möjlighet att bedöma resultaten och diskutera eventuella nödvändiga förändringar om det behövs vid den tidpunkten samt se över eventuella underhållsplaner framåt om det är tillämpligt.

Det är dock viktigt att förstå vad som ingår i detta förfarande innan man fattar några beslut om det – både före och efter operationen! Se till att du pratar öppet med din kirurg om alla aspekter av operationen – inklusive återhämtningstiden – så att du kan fatta ett välgrundat beslut innan du genomgår någon behandling eller plastikoperation i samband med den! Kom ihåg: uppföljningsbesök är viktiga när du återhämtar dig från alla typer av kosmetiska ingrepp! Genom att följa upp dessa uppföljningar säkerställer du att korrekt läkning har ägt rum efter ingreppet!