Kostrådgivare – Guida människor till en bättre kost

Under de senaste åren har intresset för både kost och hälsa ökat med en otrolig fart i samhället och än så länge finns det inget tecken på att det avtar. När vi gör en enkel googling på nätet möts vi av mängder med tips och information gällande hälsosam kost.

När allt fler får upp ögonen för just kost och hälsa leder det till att fler vill utbilda sig till exempelvis kostrådgivare och hjälpa andra att ändra på sin kost för att kunna leva ett bättre och hälsosammare liv. Detta är en kostrådgivares uppgift att guida sina klienter till att ta rätt beslut och på så sätt göra en livsförändring.

Var kan jag utbilda mig till en kostrådgivare?

Det finns många företag som utbildar kostrådgivare över hela landet, men under de rådande omständigheterna kan det finnas väldigt begränsat med plats. Företaget Intensivekost erbjuder utbildning till kostrådgivare på distans och då spelar det ingen roll vart i landet du befinner dig. Med sina erfarna och passionerade föreläsare kan du som en framtida kostrådgivare vara säker på att utbildningen kommer att vara väldigt givande, samt att du kommer att få lära dig alla de vetenskapliga grunder som krävs. Utbildningen till kostrådgivare är en grundläggande utbildning som inte har några förkunskapskrav. I utbildningen kommer det att ingå en praktisk helg i Stockholm som innefattar hälsoanalyser och matlagning av hälsosamma recept. I slutet kommer ett skriftligt prov att genomföras som vid godkänt ger ett kostrådgivarintyg som du stolt kan visa upp och ta nästa steg mot dina drömmar!

Hur går utbildningen på distans till?

Utbildningen online fungerar på så sätt att varje vardag vid kl 17 så loggar du som deltagare in via en länk som kan hittas i den slutna facebook-gruppen, samt på kurssidan. Här kan du se allt material och både hör och ser oss föreläsare live. Under föreläsningens gång kan du ställa frågor direkt till föreläsaren, alternativt efter föreläsningen i facebookgruppen. Ifall du skulle missa en föreläsning är det möjligt att titta de föreläsningarna i efterhand då de spelas in.