Kostrådgivning – Ett måste för bästa resultat

En viktig del vid vid träning är att äta rätt mat. Många vet inte var dem ska börja och saknar grundläggande kostlära. Att ta hjälp av en kostrådgivare kan vara mycket givande och ger dig en knuff i rätt riktning och komma in i rätt tankebanor. Hur mycket och vad du ska äta varierar för varje person och kräver noggranna uträkningar.

Utbilda dig till kostrådgivare

För dig som tränar mycket, kanske arbetar på gym eller vill lära dig mer om kost och hälsa kan det vara en god idé att gå en kostrådgivarutbildning. Som kostrådgivare får du fördjupade kunskaper inom kost och hälsa, vilket ger dig nyckeln till att hjälpa människor att göra stora hälsosamma förändringar i sina liv. I takt med att fler individer blir medvetna om hur viktig kosten är, ökar efterfrågan på kostrådgivare och anställda med kunskaper inom träning, motion, näringslära och hälsa.

Det finns många olika nischer inom kost och näringslära att specialisera sig inom. Alternativt kan det vara värt att ha kunskaper inom många olika områden.

Diplomerad kostrådgivare

Efter att du har genomgått en kostrådgivarutbildning kommer du att vara en diplomerad kostrådgivare. Utbildningen ger dig allt du behöver för att kunna starta en karriär inom området. Det finns stora möjligheter för jobb inom både den privata och den offentliga sektorn.

Intensivekost

Intensivekost erbjuder kostrådgivarutbildningar som ger dig alla kunskaper du behöver för att kunna arbeta inom området. Utbildningen på Intensivekost är på distans, vilket är smidigt då föreläsningarna spelas in och kan ses i efterhand när det passar just dig. Utbildningen består av ungefär 100 timmar med lärarledda föreläsningar online under kvällstid, samt självstudier. Under utbildningen kommer en praktisk helg att anordnas i Stockholm. Här får du lära dig hälsosam matlagning och hälsoanalyser. Tentamen i slutet av utbildningen skrivs online när du känner dig redo.